تعمیرگاه مرکزی و نمایندگی مجاز تعمیر اجاق گاز دوو
دیجی سرویس به عنوان تعمیرگاه مجاز تعمیرات اجاق گاز دوو یکی از تخصصیترین مراکز سرویس و تعمیرات اجاق گاز دوو در تهران بزرگ میباشد که سالهاست بهصورت کاملاً تخصصی و علمی در این زمینه فعالیت دارد.
دیجی سرویس با داشتن متخصصترین تعمیرکاران در سطح شهر تهران و کرج توانسته تجربه چندین ساله خود را در تعمیرات اجاق گاز دوو با علم روز دنیا گره بزند و یکی از مراکز تعمیرات بهروز در این زمینه باشد.
دیجی سرویس دارای نمایندگی مجاز تعمیرات تمام برندهای اجاق گاز دوو می باشد .
تعمیرات اجاق گاز دوو در کمترین زمان ممکن توسط تعمیرکاران متخصص دیجی سرویس در محل شما انجام می شود. از این رو هیچ نیازی به مراجعه حضوری شما و یا انتقال و جابه جایی دستگاه معیوب وجود ندارد.
تعمیر اجاق گاز دوو ( نمایندگی تهران )
نمایندگی تعمیرات و خدمات اجاق گاز دوو با بهره گیری از نیروهای جوان و دوره دیده و متخصص در خدمت شما مشتریان محترم هستند این متخصصین ماهر در کمترین زمان ممکن در خدمت شما می باشند و دیگر نیازی نیست اجاق گاز دوو خود را از منزل خارج نمایید که خود این حمل بار درد سرهای خود را داراست این نمایندگی تعمیرات اجاق گاز دوو با اعزام تکنسین های ماهر به منزل یا محل کار شما، این درد سر را حذف کرده و فقط با یک تماس مشکل اجاق گاز دوو شما حل خواهد شد .
1 - تعمیر فندک اجاق گاز دوو
در صورت خرابی آن هنگام روشن کردن شعله اجاق گاز دوو باید با کبریت یا فندک دستی شعله های اجاق گاز دوو را روشن کرد که در این صورت استفاده از اجاق گاز دوو امری سخت و وقت گیر خواهد شد و تکنسین های ما به خوبی این مشکل را حل خواهند کرد.
2 - تعویض یا تعمیر ترموکوپل اجاق گاز دوو
وقتی این قطعه در اجاق گاز دوو دچار مشکل شود شعله اجاق گاز دوو بعد از روشن شدن ، ثابت نمی ماند و خاموش میشود یعنی به محض اینکه دستتان را از روی ولوم اجاق گاز دوو برمیدارید شعله خاموش شده و نمیتوان از شعله اجاق گاز دوو استفاده کرد البته با تعمیر اجاق گاز دوو این مشکل از بین میرود و میتوان با خیالی آسوده از اجاق گاز دوو استفاده کرد.
3 - برق گرفتگی بدنه اجاق گاز دوو
این اتفاق هنگامی رخ خواهد داد که داخل اجاق گاز دوو سیمی آب شده باشد یا قسمت برقی اجاق گاز دوو مشکل پیدا کرده باشد در این صورت اگر دستگیره های اجاق گاز دوو فلزی باشد هم برق گرفتگی را در بدنه و هم در ولوم های اجاق گاز دوو احساس خواهید کرد . در این موقع خیلی مراقب باشید که با دستهای خیس به اجاق گاز دوو دست نزنید که خطرناک است . تکنسین های این نمایندگی برای این مشکل هم دوره دیده اند و تخصص دارند و به شما اطمینان خاطر میدهیم که در اسرع وقت این ایراد را رفع خواهیم کرد.
4_رفع خرابی شیر اجاق گاز دوو
ایرادی است که بیشتر در اجاق گاز دوو های توکار یا همان توکابینتی با آن مواجه خواهید شد . هنگامی که قصد دارید شیر اجاق گاز دوو را باز کنید تا شعله پس از فندک خوردن روشن شود و با سفت شدن شیر مواجه میشوید ( ولوم اجاق گاز دوو به سختی میچرخد یا در اثر سفت شدن بیش از حد امکان چرخیدن دستگیره یا همان ولوم وجود ندارد) بهتر است از فشار آوردن به دستگیره ( ها ) ی اجاق گاز دوو خودداری کنید که این امر باعث خرابی بیشتر و شکستن ولوم و شیر گاز میشود . برای رفع این مشکل میتوانید با نمایندگی تعمیر اجاق گاز دوو تماس گرفته و مشکل را در میان بگذارید تا در مرحله اول با تعمیرکاران و سرویسکاران تلفنی در صدد حل مشکل راه کاری را جویا شوید و در مرحله دوم اگر تلفنی مشکل رفع نشد با اعزام تکنسین ماهر مشکل را درمحل رفع کنند.
انجام کلیه خدمات از جمله :
- درست کردن و تنظیم شعله
- رفع نشتی اجاق گاز دوو توکار
- تعمیر و سرویس فر و گریل اجاق گاز دوو فردار
- درست کردن برق گرفتگی اجاق گاز دوو
- درست کردن جرقه زن گاز که اتصالی کرده و صدای فندک قطع نمیشود
- تعویض ترموکوپل اجاق گاز دوو
- تبدیل کردن اجاق گاز دوو شهری به کپسولی و برعکس
- انجام کلیه امور تعمیراتی اجاق گاز دوو توکار و فردار
- سرویس و تنظیم فر
- خدمات و سرویس گاز
- علت خاموش شدن فر توکار
- علت خاموش شدن فر اجاق گاز دوو
- خرابی فندک اجاق گاز دوو
- و ....
اجاق گاز دوو چگونه کار میکند؟
ساختمان اجاق گاز دووها تقریبا مشابه هم است در اجاقها، گازی که توسط شیلنگ به اجاق متصل میشود ابتدا به لولهای بنام چند راهه میرسد. بر روی این لوله شیرهای اجاق نصب شده است در انتهای شیرها نازلها قرار دارند که گاز را به داخل لولههای رابط میپاشد چون نازلها اندکی با لولههای رابط فاصله دارند هوا را به دنبال خود به داخل لولههای رابط میکشند و مخلوطی از هوا و گاز که لازمه احتراق است بوجود میآید. قطر سوراخ نازلها (اوریفیس) و فاصله آنها از لولههای رابط حساب شده است و تقریبا احتیاجی به تنظیم و تعمیر ندارند ولی در اجاقهای قدیمی در ابتدای لولههای رابط محفظهای با درب متحرک وجود دارد که به توسط باز و بستن درب (صفحه) میتوان مقدار درصد هوا در مخلوط گاز و هوا را تنظیم نموده تا شعله مناسبی را داشته باشیم. در بعضی از اجاقها نازل به شیر متصل نیست و ابتدا لولههای رابط به شیر متصل شده و بعد در نزدیکی مشعل، نازل طوری نصب شده که همان مخلوط هوا و گاز را بوجود میآورد. بعد از لولههای مذکور مشعلها که محل سوخت اجاق است قرار دارند و در مجاورت آنها ترموکوپل و جرقهزن (فندک) قرار دارد.
یادآوری: برای توضیحات بیشتر در مورد اوریفیس (نازل) و ترموکوپل به قسمتهای مربوطه در فهرست لوازم گازسوز مراجعه نمایید. در شکل یک اجاق گاز دوو فردار دارای محفظه مخلوط هوا و گاز و صفحه تنظیم این مخلوط نشان داده شده است.
در اجاق گاز دووهای فردار محفظه فر توسط یک یا دو مشعل (یکی پایین و دیگری بالا) حرارت داده میشود این مشعل توسط دو ترموستات و یک پیلوت با شعله خیلی کوچک کنترل میشود هنگامی که فر یا تنور خاموش است، شعله کوچک پیلوت روشن است و چنانچه دکمه کنترل را چرخانیده و روشن کنیم این دکمه شیری را باز میکند و جریان گاز را به پیلوت افزایش میدهد. با زیاد شدن شعله پیلوت، بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات منبسط میشود در اثر منبسط شدن بخار داخل لوله ترموستات، شیر مشعل باز میشود و اجازه میدهد که گاز به مشعل فر برسد، با خروج گاز از مشعل فر، شعله پیلوت آن را روشن میکند. هنگامی که درجه حرارت فر به حد تنظیم شده رسید، ترموستات اصلی فر به کار میافتد یعنی بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات اصلی (در اثر بالا رفتن حرارت داخل فر) منبسط میشود و شیری را به کار میاندازد و جریان گاز را به مشعل فر کم میکند. با پایین آمدن حرارت در فر، بخار لوله ترموستات منقبض شده و توسط شیر عبور گاز، مقدار گاز ورودی را زیاد میکند و شعله فر بیشتر میشود به این ترتیب حرارت داخل فر با کم و زیاد شدن شعله مشعل آن توسط ترموستات در حد تنظیم شدهای ثابت نگهداشته میشود.
تنظیمات اساسی در اجاق گاز دوو
تنظیم گاز مشعل
هنگامی که یک دکمه کنترل مشعل در زیادترین حد خود باشد، دوره مشعل باید آبی بسوزد و داخل آن یعنی در قسمت وسط مشعل ارتفاع شعله باید در حدود ۲۰ میلیمتر و به رنگ آبی متمایل به سبز باشد. اگر شعله مطابق مشخصاتی که گفته شد نباشد، مخلوط گاز و هوا احتیاج به تنظیم دارد. برای این منظور با آچار مناسب مهره تنظیم کننده گاز را در جهت حرکت عقربههای ساعت بچرخانید تا جریان گاز افزایش یابد و برای کاهش دادن جریان گاز مهره مزبور را عکس حرکت عقربههای ساعت بچرخانید.
برای تغییر مقدار هوا، پیچ تنظیمکننده مخلوط هوا را شل کنید و صفحه مخلوطکن را تغییر دهید تا اندازه سوراخهای محفظه مخلوطکن تغییر کند و هوای بیشتر یا کمتری وارد محفظه شود.
همان طور که گفته شد در اجاقهای جدید مشگل تنظیم گاز مشعل به ندرت اتفاق میافتد و احتیاجی به تنظیم مخلوط هوا و گاز نیست ولی در صورت مناسب نبودن شعله مشعل، مشکل میتواند از گرفتگی سوراخ نازل و یا گشاد شدن آن باشد که نازل را تمیز یا تعویض میکنیم. در شکل یک شیر گاز معمولی که در اکثر اجاق گاز دووها مورد استفاده قرار میگیرد همراه با نازل و شکل گسترده آن نشان داده شده است. (پیکان قرمز در شکل نازل، و مسیر ورود و خروج گاز را مشخص کرده است.) در این شیرها در وسط محور چرخش شیر سوراخی وجود دارد و در آن پیچ قابل تنظیمی است که دسترسی به آن با پیچ گوشتی باریکی امکانپذیر است. با چرخاندن این پیچ شعله کم اجاق را، کمتر و یا بیشتر میکنیم. ولی بر روی شعله زیاد اجاق اثر ندارد. در شکل این قسمتها با پیکان سبز نشان داده شده است.
تنظیم شعله پیلوت
رنگ شعله پیلوت باید آبی باشد و طول شعله پیلوت معمولا نباید از ۶ میلیمتر کمتر باشد. اگر شعله خیلی کوتاه باشد و یا به راحتی خاموش شود، قاب یا محافظ پیلوت را بیرون بکشید و سوراخ آن را به آهستگی و با دقت بوسیله یک میله نازک تمیز کنید. چنانچه باز هم شعله آن کوتاه بود، پیچ تنظیمکننده آن را در جهت عکس عقربههای ساعت بچرخانید تا تنظیم شود.
تنظیم کردن ترموستات فر
اگر حرارت فر خیلی زیاد یا خیلی کم باشد ترموستات آن احتیاج به تنظیم دارد برای این کار به طریق زیر عمل کنید. یک دما سنج جیوهای در فر گذاشته و درجه فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید، اگر پس از ۱۰ تا ۲۰ دقیقه اختلاف درجهای که دماسنج نشان میدهد با آنچه که فر را تنظیم کردهاید بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد باشد دلیل آنست که ترموستات معیوب است و باید آن را عوض کرد. اگر اختلاف درجه دماسنج با آنچه که فر را تنظیم کردهاید کم باشد دکمه کنترل را بسته و پیچ تنظیمکننده را به طرف زیاد یا کم بچرخانید. هر یک چهارم دور که پیچ تنظیم را بچرخانید در حدود ۱۵ درجه سانتیگراد حرارت فر تغییر میکند. (اگر پیچ تنظیم را در جهت زیاد بچرخانید ۱۵ درجه سانتیگراد حرارت فر بالا میرود و اگر در جهت کم چرخانیده شود ۱۵ درجه سانتیگراد حرارت فر پایین میآید) پس از این تنظیم مجددا به طریقی که گفته شد به وسیله دماسنج جیوهای حرارت فر را کنترل کنید.
سرویس و نگهداری اجاق گاز دوو
- از نصب اجاق در محیطهای کوچک و در بسته که امکان خارج شدن گازهای بوجود آمده از سوخت نیست، خودداری کنید.
- اجاق را در مسیر وزش باد نصب نکنید.
- بر روی محل اتصال دو سر شیلنگ به لولهکشی گاز اجاق باید از بست مناسب استفاده شود.
- طول شیلنگ نباید از ۱.۵ متر بیشتر باشد.
- پس از نصب اجاق با کف صابون محل اتصال دو سر شیلنگ را از نظر نشت گاز تست نمایید.
- از سر رفتن غذا بر روی اجاق جلوگیری نمایید.
- هنگام شستوشوی سینیهای اطراف مشعلها از سیم ظرفشویی استفاده نکنید. برای این منظور از پارچه نمدار همراه با مواد شوینده استفاده کنید و پس از آن سینی را خشک نمایید.
عیب یابی و تعمیر اجاق گاز دوو
عیب ۱- پیلوت خاموش میشود.
علت: مقدار گازی که به پیلوت میرسد کم است.
راهحل: شعله پیلوت را مطابق آنچه که توضیح داده شد تنظیم نمایید.
عیب ۲- پیلوت خاموش میشود.
علت: هوای زیادی به مخلوط کن وارد میشود.
راهحل: در صورتی که اجاق از نوع مخلوطکندار است، صفحه محفظه را کمی ببندید.
عیب ۳- مشعلهای فوقانی اجاق گاز دوو روشن نمیشود.
علت: پیلوت خاموش است.
راهحل: پیلوت را روشن کنید.
عیب ۴- مشعل های فوقانی اجاق روشن نمی شود.
علت: سوراخ های مشعل یا پیلوت مسدود شده .
راهحل: سوراخهای مشعل را با دقت توسط یک میله باریک یا برس تمیز کنید. نازل پیلوت را تمیز یا تعویض نمایید.
عیب ۵- نوک مشعلها زرد رنگ میسوزد.
علت: نسبت هوا در مخلوط کم است.
راهحل: صفحه تنظیم مخلوط کن را کمی باز کنید. در اجاقهای جدید اگر فاصله نازل تا لوله رابط به هم خورده آن را تنظیم نمایید.
عیب ۶- شعله وزش دارد و صدا می کند.
علت: نسبت هوا به گاز در مخلوط زیاد است.
راهحل: صفحه مخلوط کن را کمی ببندید.
عیب ۷- شعله دود می کند.
علت: در مخلوط گاز و هوا، مقدار گاز زیاد است.
راهحل: مقدار گاز را کم کنید. در صورت گشاد شدن نازل آن را تعویض نمایید.
عیب ۸- شعله مشعل خیلی بلند است.
علت: مقدار گاز و هوا هر دو زیاد است.
راهحل: در اجاقهای قدیمی گاز و هوا را کم کنید.
عیب ۹- فر روشن نمیشود.
علت: شعله پیلوت خاموش است.
راهحل: پیلوت را روشن کنید.
عیب ۱۰- فر روشن نمیشود.
علت: تایمر در وضع صحیح تنظیم نشده.
راهحل: تایمر فر را تنظیم کنید.
عیب ۱۱- فر در درجه حرارت تنظیم شده نگهداری نمی شود.
علت: ترموستات فر بطور صحیح تنظیم نشده.
تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی
استفاده از اجاق گاز دووهای رومیزی در چند سال اخیر بسیار متداول شده است. کم جا بودن و سهولت استفاده از آنها باعث شده است. تا این نوع لوزان خانگی با اقبال زیادی از سوی مصرف کنندگان مواجه گردد. اما تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی قلق های خاص خود را دارد و با تعمیر اجاق گاز دوو معمولی بسیار تفاوت دارد. تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی ابزار و تجهیزات خاص خود را می طلبد و به طور کلی کارشناسان و تکنسینهای با تجربه و تخصص لازم برای تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی میبایست از سوی نمایندگی مجاز تعمیرات لوازم خانگی برای تعمیر و بازرسی به شما مراجعه کنند.
ابرکاوان نمایندگی تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی به عنوان یکی از مجهزترین و بهترین نمایندگی های مجاز تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی آمادگی دارد با اتکا با سالها تجربه و دانش به روز تکنسینها و کارشناسان خود در زمینه رفع عیوب و نقص فنی و تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی مشتریان وفادار خود را در این زمینه راضی و خرسند گرداند.
ویژگی های تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی
از بسیاری جهات تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی بسیار ساده ¬تر از اجاق گاز دووهای معمولی و یا حتی سایر لوازم منزل است. در تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی می ¬بایست به این نکته توجه نمایید که اجاق گاز دوو رومیزی مورد نظر از چه برندی است و همچنین ساخته کدام کشور می ¬باشد. چرا که برخی قطعات یدکی در تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی منحصراً مربوط به یک برند خاص است.
اجاق گاز دووهای رومیزی انواع مختلفی دارند، به غیر از اجاق گاز دووهایی که کاملا به شکل رومیزی بوده و کارکرد اجاق گاز دووهای معمولی را دارند (یعنی به مشعل گاز متصل می¬ شوند) اجاق ¬های مایکروویو و همچنین سولاردوم ¬ها نیز در رسته اجاق گاز دووهای رومیزی قرار می ¬گیرند. از این رو، تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی شامل بررسی و تعمیرات مایکروویوها و سولاردوم ¬ها نیز میشود.
چگونه می توان یک اجاق مایکروویو را تعمیر کرد؟
در هنگام بروز نارسایی در استفاده از اجاق گاز دوو مایکروویو، به نکات زیر توجه کنید. با در نظر گرفتن نکات زیر شما می¬ توانید هزینه¬ ای را که می¬ بایست صرف تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی خود کنید را به راحتی ذخیره نمایید:
1. برچسب هشدار پشت مایکروویو را خوانده و آن را دنبال کنید.
2. هرگز درپوش پشت اجاق گاز دوو مایکروویو را باز نکنید.
3. قبل از هرگونه تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی ابتدا باید خازن اجاق گاز دوو مایکروویو خود را خالی کنید.
نکات لازم جهت تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی
برخلاف آنچه که به ظاهر به نظر می ¬رسد سادگی استفاده از اجاق گاز دووهای رومیزی نباید ما را از بحث ضرورت تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی و چک کردن وضعیت سلامت فنی اجاق گاز دوو رومیزی منحرف سازد. در واقع این اجاق گاز دووهای رومیزی در عین زیبایی، سادگی و بهینه بودن، به بازرسی و انجام تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی به شکل دوره ¬ای و طبق زمان بندی مشخص نیاز دارند. اجاق گاز دوو در آشپزخانه، یکی از ضروری¬ ترین لوازم آشپزخانه محسوب می¬ گردد. در واقع می ¬بایست اهمیت ویژه¬ای برای بحث تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی قائل شد. چراکه این نوع اجاق گاز دووهای رومیزی به رغم ظاهر زیبایی که دارند به دفعات دچار عیوب و نقوص احتمالی می¬گردند.
اجاق گاز دووهای رومیزی و اجزای تشکیل دهنده
در موضوع تعمیرات اجاق گاز دووهای رومیزی، باید ابتدا شناختی کلی نسبت به اجزای تشکیل دهنده آن پیدا کرد. اجاق گاز دووهای رومیزی دارای سه بخش عمده مشعل، شمعک و ترموکوپل هستند که در ساختار داخلی آنها تعبیه شده است و در هنگام تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی باید ابتدا به سالم یا نافص بودن آنها توجه داشت.
نکات فنی تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی
ابتدا دمای درجه حرارت را بررسی کنید. سرآشپزها که همیشه با اجاق گاز دووهای رومیزی سر و کار دارند، اصلاً ریسک نمیکنند و برای حفظ درجه حرارت مناسب ابتدا مطمئن میشوند که ترموستات اجاق گاز دوو رومیزی به درستی کار می کند یا اینکه به سرویس تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی نیاز دارد.
بررسی و چک کردن این کار به راحتی با یک دماسنج نیز قابل اندازه گیری است. دمای درجه حرارت را تنظیم کنید و سپس دمای ترموستات را با دمای تنظیم شده مقایسه کنید. برای دریافت دقیق تر نتیجه آزمایش، این کار را حداقل 3 مرتبه انجام دهید و حدود 20 دقیقه بین دفعات آزمایش خود فاصله بیندازید.
در تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی باید به این نکته توجه نمود که، ترمومترهای ارزان قیمت که در فروشگاهها به عنوان ترمومتر تهویه فروخته میشوند، عموما بسیار دقیق نیستند. برای دریافت نتیجه بهتر، ما یک دماسنج شیشهای را برای بررسی آزمایش دمای ترموستات اجاق گاز دوو رومیزی توصیه می کنیم.
فندک اجاق گاز دوو رومیزی خود را نیز به دقت مورد بررسی قرار دهید. عملکرد درست فندک داخلی اجاق گاز دوو رومیزی بعد از انجام اقدامات تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی تاثیر فوق العاده ای در عملکرد و طول عمر اجاق گاز دوو رومیزی خواهد داشت.
نکته ای پیرامون تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی و مایکروویوها / فرگازها
پیش از بررسی نیاز به تعمیرات مربوط به مایکروویوها، سولاردوم ها و فرگازها، اول از همه می بایست به این نکته توجه نمود که آیا درب فرگاز یا سولاردوم یا مایکروویو به درستی بسته می شود یا خیر؟ چراکه تنظیم نبودن درب این وسایل تاثیر زیادی در هدر رفتن انرژی و گرمای حاصله و همچنین عملکرد ناصحیح اجاق گاز دوو خواهد داشت.
نکته دیگر آن است که، تنظیمات تایمر اجاق را بررسی کنید. تایمر اجاق گاز دوو مسئله ای است که، حتی بهترین و ماهرترین آشپزان را به اشتباه می اندازد. بسیاری از ساعتهای مکانیکی و تایمر بر روی اجاق ها (آنهایی که دارای LED های دیجیتال نیستند) دارای تنظیماتی به نام “آشپزی و نگهداری” می باشند. اگر ساعت به طور تصادفی به این موقعیت تنظیم شده باشد، ممکن است فر آن را خاموش نکنید تا زمانی که به حالت عادی برگردد.
برای تنظیم ساعت یا تایمر، دستورالعمل اجاق گاز دوو رومیزی را به دقت مورد بررسی قرار داده و یا از تکنسین تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی در ابرکاوان نمایندگی تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی مشاوره دریافت نمایید.
قبل از انجام هرگونه کاری برای تعمیرات اجاق گاز دوو رومیزی ابتدا با استفاده از یک دستمال نیمه مرطوب و مواد ضدعفونی کننده روی سطح اجاق گاز دوو را به دقت تمیز و ضدعفونی کنید. چرا که بسیاری از نقوص فنی و اشکالاتی که در نحوه کار اجاق گاز دوو رومیزی رخ می دهد به خاطر نارسایی هایی است که در نتیجه غبار گرفتگی و کثیفی اجاق گاز دوو رخ می دهد. چه بسا پس از تمیز کردن اجاق گاز دوو رومیزی بسیاری از اشکالات آن به شکل خود به خود برطرف گردد.
نکاتی درباره تعمیر اجاق گاز دوو
امروزه کمتر کسی است که از داشتن اجاق گاز دوو در منزل و یا محل کارش بی بهره باشد. هر چه در مورد لوازم منزلتان بیشتر آگاهی داشته باشید میتوانید در هنگام خرابی به راحتی آن را تعمیرکنید.
با صرف هزینه کم میتوانید به جای خرید اجاق گاز دوو گران قیمت از همان وسیله ای که سالهاست از آن استفاده می کنید و با طرز کارش به خوبی آشنا هستید استفاده کنید.
اگر شما با قسمت ها و قطعات مختلف لوازم پر کاربرد منزلتان مانند اجاق گاز دوو، یخچال و کولر آشنایی داشته باشید، می توانید خودتان مشکل وسلیه خراب شده را حل کنید و یا اگر مرکز تعمیر کالا در چرخه لوازم خانه خود بازگردانید.
پس بهتر است به نکاتی درباره تعمیر اجاق گاز دوو آگاه شوید و قبل از آن بهتر است با قسمت ها و قطعات مختلف اجاق گاز دوو آشنا شوید. اجاق گاز دوو در بازار با اندازه ها، طرحها و مدل های مختلفی ارائه می شود ولی به طور کلی همه آنها از تعدادی قطعه و لوازم مشابه تشکیل شده اند. قطعات تشکیل دهنده یک اجاق گاز دوو فردار به شرح زیر است.
بدنه عایق چند راهه شیرها نازل ها محفظه مخلوط هوا و گاز مشعل ها شمعک ترموکوپل فندک ترموستات درجه تنظیم حرارت ساعت با زنگ خبر جوجه گردان
چرا شیشه گاز صفحه ای دچار شکستگی میشود؟
در این بخش میخواهیم دلایل شکستن شیشه گازها صفحه ای را برای شما به اشتراک بگذاریم تا شاید نگرانی شما از بابت شکستن شیشه گاز کاهش پیدا کنه.
قبل از هرچیز باید خدمت شما عرض کنم شیشه گاز به ندرت میشکنه و دلایل آن مختلف هست ولی اگر در زمان خریدن گاز از گازهایی که برند شناخته شده تری دارن خرید کنید این اتفاق بسیار کمتر برای آنها میافتد.
سر شعله هر قسمت از گاز برای سایز مخصوص خودش طراحی شده است که در صورت گذاشتن ظرف بزرگتر احتمال شکستن شیشه به دلیل برگشت حرارت به سطح شیشه بالاتر میرود.
درست نبودن برش جای اجاق گاز دوو صفحه ای توسط کابینت کار و در آوردن الگوی برش گاز خیلی بزرگتر از حد مجاز شیشه های گاز چون در کوره حرارت دیده اند به صورت فشرده و نسبت به تغییر سایز سطحی در تغییر دما حساس می باشند فلذا فشار وزن در یک قسمت از گاز و تغییردمای سریع بر اثر ریختن مایعات باعث تغییر سایز سطحی شیشه در حد کمتر از میلیمتر برای شیشه غیر قابل تحمل است و از طرف دیگر چون این شیشه ها از ترکیبات پلاستیکی برای کاهش خطر بریدگی استفاده کرده اند این ترک کوچک بلافاصله به پودر شده کل شیشه ختم می شود . البته این نکته خیلی در شکستن گاز ملاک نیست.
شایان ذکر است که استاندارد در نظر گرفته شده برای تحمل این اوضاع نیز تعیین کننده خواهد بود .
اجاق گاز دوو های شیشه ای موجود در بازار ایران عموما از کمترین استاندارد تا بالاترین استاندارد به وفور یافت می شود که در زمان خرید به این مسائل حتما توجه کنید و قیمت مختلف گازهای شیشه ای یکی از دلایلش کیفیت شیشه میباشد.
اگر می خواهید از ظرف بزرگتر از سایز چدنی یک شعله از گاز استفاده کنید و شیشه شما نشکند توصیه می شود از چدنی کمکی استفاده کنید تا فاصله ظرف از شیشه بیشتر شود و حرارت به صورت یکنواخت زیر ظرف پخش شود .
در ضمن این نوع شیشه بر اثر ضربه های معمولی از بالا نمی شکند.
تعمیر جرقه زن اجاق گاز دوو
امروز شما یاد میگیرید چطور اجاق گاز دووی که روشن نمیشه رو تعمیر کنید.
اگه اجاق شما برقیه مطمئن بشید که اتصال سالمه و برق به دستگاه میرسه.
اگه گازیه شلنگ گاز رو بررسی کنید تا پاره یا جدا نشده باشه چون هرکدوم از این اتفاقات می تونه باعث کار نکردن اجاق گاز دوو بشه.
اگه همه این موارد به خوبی کار می کنه به احتمال زیاد جرقه زن وسیله خرابه و باید عوض بشه.
ابتدا سیم برق و شیر گاز رو قطع کنید.
همه سینی و وسایل داخل فر رو بیارید بیرون.
این ۲ تا پیچ رو باز کنید.
سینی زیری هم ۲ تا پیچ داره که باید باز کنید.
البته بیشتر مثل گیره می مونه که می بینید چه شکلی هستن.
این سیم اتصال جرقه زنه که باید از پشت قطع بشه.
اول باید این مهره ها رو باز کنم.
از چنین آچاری استفاده کنید.
این جرقه زن قدیمی و این جرقه زن جدیده
۲ شکل سیم اینجا می بینید.
یکی از اون ها اتصال داره و دیگری نداره.
بهتره سیم رو مستقیم وصل کنید چون اتصال باعث میشه ولتاژ هدر بره.
این ها درپوش سیم سرامیکیه که در برابر حرارت دوام میاره.
به همراه جرقه زن خریدم.
کروشه ای که فرستادن رو استفاده نمی کنم چون قدیمیه خوب کار می کنه.
این سر سیم هایی هست که از اجاق بیرون اومده.
اون ها رو به سیم جرقه زن جدید وصل می کنم.
درپوش رو میذارم.
حالا باید از پشت اون ها رو رد کنم.
سینی و صفحات رو نصب می کنم و پیچ ها رو می بندم.
اجاق رو وصل می کنم و روشن می کنم تا مطمئن بشم کار می کنه.
وقتی مطمئن شدم همه قطعات رو سر جاش میذارم.
کف فر رو می بندم.
به نظر میاد اجاق گاز دوو من تعمیر شد.
به شما توصیه می کنیم همه جوانب احتیاط رو رعایت کنید.
ساختمان اجاق گاز دوو ها تقريبا" مشابه هم است در اجاق ها ،گازي كه توسط شيلنگ به اجاق متصل مي شود ابتدا به لوله اي بنام چند راهه مي رسد.بر روي اين لوله شيرهاي اجاق نصب شده است در انتهاي شيرها نازل ها قرار دارند كه گاز را به داخل لوله هاي رابط مي پاشد چون نازل ها اندكي با لوله هاي رابط فاصله دارند هوا را به دنبال خود بداخل لوله هاي رابط مي كشند و مخلوطي از هوا و گاز كه لازمه احتراق است بوجود مي آيد.قطر سوراخ نازل ها ( اوريفيس ) و فاصله آن ها از لوله هاي رابط حساب شده است و تقريبا" احتياجي به تنظيم و تعمير ندارند ولي در اجاق هاي قديمي در ابتداي لوله هاي رابط محفظه اي با درب متحرك وجود دارد كه به توسط باز و بستن درب (صفحه) مي توان مقدار در صد هوا در مخلوط گاز وهوا را تنظيم نموده تا شعله مناسبي را داشته باشيم .در بعضي از اجاق ها نازل به شير متصل نيست وابتدا لوله هاي رابط به شير متصل شده و بعد در نزديكي مشعل ، نازل طوري نصب شده كه همان مخلوط هوا وگاز را بوجود مي آورد .
ياد آوري: براي توضيحات بيشتر در مورد اوريفيس (نازل) و ترموكوپل به قسمت هاي مربوطه در فهرست لوازم گاز سوز مراجعه نماييد. در شكل يك اجاق گاز دوو فردار داراي محفظه مخلوط هوا و گاز و صفحه تنظيم اين مخلوط نشان داده شده است.
در اجاق گاز دوو هاي فردار محفظه فر توسط يك يا دو مشعل (يكي پايين و ديگري بالا) حرارت داده مي شود اين مشعل توسط دو ترموستات و يك پيلوت با شعله خيلي كوچك كنترل مي شود هنگامي كه فر يا تنور خاموش است، شعله كوچك پيلوت روشن است و چنانچه دكمه كنترل را چرخانيده و روشن كنيم اين دكمه شيري را باز مي كند وجريان گاز را به پيلوت افزايش مي دهد.با زياد شدن شعله پيلوت،بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات منبسط مي شود در اثر منبسط شدن بخار داخل لوله ترموستات،شير مشعل باز مي شود واجازه مي دهد كه گاز به مشعل فر برسد، با خروج گاز از مشعل فر، شعله پيلوت آن را روشن مي كند.هنگامي كه درجه حرارت فر به حد تنظيم شده رسيد، ترموستات اصلي فر به كار مي افتد يعني بخار داخل لوله مربوطه به ترموستات اصلي (در اثر بالا رفتن حرارت داخل فر ) منبسط مي شود و شيري را بكار مي اندازد و جريان گاز را به مشعل فر كم مي كند . با پايين آمدن حرارت در فر ، بخار لوله ترموستات منقبض شده و توسط شير عبور گاز ، مقدار گاز ورودي را زياد مي كند و شعله فر بيشتر مي شود بدين ترتيب حرارت داخل فر با كم و زياد شدن شعله مشعل آن توسط ترموستات در حد تنظيم شده اي ثابت نگهداشته مي شود.
تنظيم گاز مشعل-هنگامي كه يك دكمه كنترل مشعل در زيادترين حد خود باشد ، دوره مشعل بايد آبي بسوزد وداخل آن يعني در قسمت وسط مشعل ارتفاع شعله بايد در حدود 20 ميليمتر و برنگ آبي متمايل به سبز باشد . اگر شعله مطابق مشخصاتي كه گفته شد نباشد،مخلوط گاز و هوا احتياج به تنظيم دارد . براي اين منظور با آچار مناسب مهره تنظيم كننده گاز را در جهت حركت عقربه هاي ساعت بچرخانيد . تا جريان گاز افزايش يابد و براي كاهش دادن جريان گاز مهره مزبور را عكس حركت عقربه هاي ساعت بچرخانيد.
براي تغيير مقدار هوا ، پيچ تنظيم كننده مخلوط هوا را شل كنيد و صفحه مخلوط كن را تغيير دهيد تا اندازه سوراخ هاي محفظه مخلوط كن تغيير كند و هواي بيشتر يا كمتري وارد محفظه شود.
همانطور كه گفته شد در اجاق هاي جديد مشگل تنظيم گاز مشعل بندرت اتفاق مي افتد و احتياجي به تنظيم مخلوط هوا و گاز نيست ولي در صورت مناسب نبودن شعله مشعل ،مشكل مي تواند از گرفتگي سوراخ نازل و يا گشاد شدن آن باشد كه نازل را تميز يا تعويض مي كنيم.در شكل يك شير گاز معمولي كه در اكثر اجاق گاز دوو ها مورد استفاده قرار مي گيرد همراه با نازل و شكل گسترده آن نشان داده شده است . (پيكان قرمز در شكل نازل ،ومسير ورود و خروج گاز را مشخص كرده است.) در اين شير ها در وسط محور چرخش شير سوراخي وجود دارد ودر آن پيچ قابل تنظيمي است كه دسترسي به آن با پيچ گوشتي باريكي امكان پذير است. با چرخاندن اين پيچ شعله كم اجاق را ، كمتر ويا بيشتر مي كنيم . ولي بر روي شعله زياد اجاق اثر ندارد. در شكل اين قسمت ها با پيكان سبز نشان داده شده است.
تنظيم شعله پيلوت- رنگ شعله پيلوت بايد آبي باشد و طول شعله پيلوت معمولا" نبايد از 6 ميليمتر كمتر باشد. اگر شعله خيلي كوتاه باشد و يا براحتي خاموش شود ،قاب يا محافظ پيلوت را بيرون بكشيد و سوراخ آن را به آهستگي وبا دقت بوسيله يك ميله نازك تميز كنيد.چنانچه باز هم شعله آن كوتاه بود ،پيچ تنظيم كننده آن را در جهت عكس عقربه هاي ساعت بچرخانيد تا تنظيم شود.
تنظيم كردن ترموستات فر - اگر حرارت فر خيلي زياد يا خيلي كم باشد ترموستات آن احتياج به تنظيم دارد براي اين كار به طريق زير عمل كنيد. يك دما سنج جيوه اي در فر گذاشته ودرجه فر را روي 180 درجه سانتيگراد بگذاريد، اگر پس از 10 تا 20 دقيقه اختلاف درجه اي كه دماسنج نشان مي دهد با آنچه كه فر را تنظيم كرده ايد بيش از 40 درجه سانتيگراد باشد دليل آنست كه ترموستات معيوب است و بايد آن را عوض كرد . اگر اختلاف درجه دما سنج با آنچه كه فر را تنظيم كرده ايد كم باشد دكمه كنترل را بسته و پيچ تنظيم كننده را بطرف زياد يا كم بچرخانيد. هر يك چهارم دور كه پيچ تنظيم را بچرخانيد در حدود 15 درجه سلنتيگراد حرارت فر تغيير مي كند. ( اگر پيچ تنظيم را در جهت زياد بچرخانيد 15 درجه سانتيگراد حرارت فر بالا مي رود واگر در جهت كم چرخانيده شود 15 درجه سانتيگراد حرارت فر پايين مي آيد ) پس از اين تنظيم مجددا" بطريقي كه گفته شد بوسيله دماسنج جيوه اي حرارت فر را كنترل كنيد.
1-از نصب اجاق در محيط هاي كوچك ودر بسته كه امكان خارج شدن گازهاي بوجود آمده از سوخت نيست خود داري كنيد.
2-اجاق را در مسير وزش باد نصب نكنيد.
3- بر روي محل اتصال دو سر شيلنگ به لوله كشي گاز اجاق بايد از بست مناسب استفاده شود.
4- طول شيلنگ نبايد از 5/1 متر بيشتر باشد.
5- پس از نصب اجاق با كف صابون محل اتصال دو سر شيلنگ را از نظر نشت گاز تست نماييد.
6- از سر رفتن غذا بر روي اجاق جلوگيري نماييد.
7- هنگام شستوشوي سيني هاي اطراف مشعل ها از سيم ظرف شويي استفاده نكنيد. براي اين منظور از پارچه نمدار همراه با مواد شوينده استفاده كنيد و پس از آن سيني را خشك نماييد.
عيب1-پيلوت خاموش مي شود.
علت1 مقدار گازي كه به پيلوت مي رسد كم است.
رفع عيب1 - شعله پيلوت را مطابق آنچه كه توضيح داده شد تنظيم نماييد.
عيب2- پيلوت خاموش مي شود.
علت2- هواي زيادي به مخلوط كن وارد مي شود.
رفع عيب2- در صورتي كه اجاق از نوع مخلوط كن دار است ،صفحه محفظه را كمي ببنديد.
عيب3- مشعل هاي فوقاني اجاق گاز دوو روشن نمي شود .
علت3- پيلوت خاموش است.
رفع عيب3- پيلوت را روشن كنيد.
عيب4- مشعل هاي فوقاني اجاق روشن نمي شود
علت4- سوراخ هاي مشعل يا پيلوت مسدود شده .
رفع عيب4- سوراخ هاي مشعل را با دقت توسط يك ميله باريك يا برس تميز كنيد.نازل پيلوت را تميز يا تعويض نماييد.
عيب5- نوك مشعل ها زرد رنگ مي سوزد.
علت5- نسبت هوا در مخلوط كم است.
رفع عيب5- صفحه تنظيم مخلوط كن را كمي باز كنيد. در اجاق هاي جديد اگر فاصله نازل تا لوله رابط به هم خورده آن را تنظيم نماييد.
عيب6- شعله وزش دارد و صدا مي كند.
علت6- نسبت هوا به گاز در مخلوط زياد است.
رفع عيب6- صفحه مخلوط كن را كمي ببنديد.
عيب7- شعله دود مي كند
علت7-در مخلوط گاز و هوا ، مقدار گاز زياد است.
رفع عيب7- مقدار گاز را كم كنيد. در صورت گشاد شدن نازل آن را تعويض نماييد.
عيب8- شعله مشعل خيلي بلند است
علت8- مقدار گاز و هوا هر دو زياد است.
رفع عيب8 -در اجاق هاي قديمي گاز و هوا را كم كنيد.
عيب9- فر روشن نمي شود
علت9- شعله پيلوت خاموش است
رفع عيب 9- پيلوت را روشن كنيد.
عيب10- فر روشن نمي شود
علت 10- تايمر در وضع صحيح تنظيم نشده.
رفع عيب10- تايمر فر را تنظيم كنيد.
عيب11- فر در درجه حرارت تنظيم شده نگهداري نمي شود .
علت11- ترموستات فر بطور صحيح تنظيم نشده.
رفع عيب11- ترموستات فر را مطابق آنچه كه شرح داده شد آزمايش و تنظيم نماييد.
علل خرابی اجاق گاز دوو و معرفی قطعات
فندک اجاق گاز دوو
فندک در اجاق گاز دوو باعث روشن کردن شعله اجاق گاز دوو هنگام استفاده میباشد که فندک به دو دسته اتوماتیک و غیر اتوماتیک تقسیم میشود.
فندک اتوماتیک : این نوع فندک بیشتر در اجاق گاز دوو های جدید مورد استفاده قرار گرفته است.
هنگامی که دستگیره ( ولوم ) اجاق گاز دوو را به داخل فشار داده و خلاف عقربه های ساعت میچرخانیم فندک به صورت خودکار شوع به جرقه زدن میکند که این عمل باعث روشن شدن اجاق گاز دوو میشود .
فندک غیر اتوماتیک: این نوع فندک بیشتر در اجاق گاز دوو های قدیمی وجود دارد. با یک دست دستگیره یا همان ولوم اجاق گاز دوو را به داخل فشار داده و به سمت چپ میچرخانیم با دست دیگر شصتی یا همان کلید جرقه زن را که در اجاق گاز دوو قرار دارد را فشار داده تا فندک شروع به جرقه زدن کند و گاز روشن شود.
علل خرابی فندک در اجاق گاز دوو:
۱_ نوسانات برق که باعث سوختن جعبه فندک میشود
۲_ سر رفتن مایعات بر روی اجاق گاز دوو
۳_شست و شو با آب فراوان
۴_ فشار دادن و نگه داشتن بیش از حد دکمه فندک در اجاق گاز دوو هایی با فندک غیراتوماتیک
۵_ پایین نگه داشتن ولوم در اجاق گاز دوو هایی که دارای فندک اتوماتیک هستند
ترموکوپل در اجاق گاز دوو:
ترموکوپل در اجاق گاز دوو باعث پایداری شعله و خاموشی آن هنگام سرریز شدن غذا بر روی اجاق گاز دوو
است. هنگامی که شعله اجاق گاز دوو به صورت اتفاقی خاموش شود ترموکوپل بعد از چند ثانیه جریان
گاز را قطع و مانع انباشته شدن گاز در محوطه میشود .
علل خرابی ترموکوپل :
با خراب شدن این قطعه ، شعله اجاق گاز دوو پایداری خود را از دست میدهد و شعله روشن نمیماند.
شعله روشن میشود اما ثابت نمیماند و به سرعت خاموش میشود.
کنار هر سر شعله اجاق گاز دوو یک ترموکوپل تعبیه شده که شکسته شدن نوک آن یکی از علتهای روشن نماندن شعله است .
علت دیگر خرابی قطع شدن سیم ترموکوپل است که در زیر صفحه اجاق گاز دوو می باشد.
اجزای تشکیل دهنده اجاق گاز دوو
مشعل ها-شمعک (پیلوت) –ترموکوپل-فندک-ترموستات-درجه تنظیم حرارت ساعت با زنگ خبرجوجه گردان
ساختمان اجاق گاز دوو ها تقريبا” مشابه هم است در اجاق ها ،گازي که توسط شيلنگ به اجاق متصل مي شود ابتدا به لوله اي بنام چند راهه مي رسد.بر روي اين لوله شيرهاي اجاق نصب شده است در انتهاي شيرها نازل ها قرار دارند که گاز را به داخل لوله هاي رابط مي پاشد چون نازل ها اندکي با لوله هاي رابط فاصله دارند هوا را به دنبال خود بداخل لوله هاي رابط مي کشند و مخلوطي از هوا و گاز که لازمه احتراق است بوجود مي آيد.قطر سوراخ نازل ها ( اوريفيس ) و فاصله آن ها از لوله هاي رابط حساب شده است و تقريبا” احتياجي به تنظيم و تعمير ندارند ولي در اجاق هاي قديمي در ابتداي لوله هاي رابط محفظه اي با درب متحرک وجود دارد که به توسط باز و بستن درب (صفحه) مي توان مقدار در صد هوا در مخلوط گاز وهوا را تنظيم نموده تا شعله مناسبي را داشته باشيم .در بعضي از اجاق ها نازل به شير متصل نيست وابتدا لوله هاي رابط به شير متصل شده و بعد در نزديکي مشعل ، نازل طوري نصب شده که همان مخلوط هوا وگاز را بوجود مي آورد . بعد از لوله هاي مذکور مشعل ها که محل سوخت اجاق است قرار دارند ودر مجاورت آن ها ترموکوپل و جرقه زن (فندک) قرار دارد.
دیجی سرویس به عنوان تعمیرگاه مجاز اجاق گاز دوو یکی از تخصصیترین مراکز سرویس و تعمیر اجاق گاز دوو در تهران بزرگ میباشد که سالهاست بهصورت کاملاً تخصصی و علمی در این زمینه فعالیت دارد.
دیجی سرویس با داشتن متخصصترین تعمیرکاران در سطح شهر تهران و کرج توانسته تجربه چندین ساله خود را در تعمیرات اجاق گاز دوو با علم روز دنیا گره بزند و یکی از مراکز تعمیر بهروز در این زمینه باشد.
دیجی سرویس دارای نمایندگی مجاز تعمیرات تمام برندهای اجاق گاز دوو می باشد .
تعمیرات انواع اجاق گاز دوو در کمترین زمان ممکن توسط تعمیرکاران متخصص دیجی سرویس در محل شما انجام می شود. از این رو هیچ نیازی به مراجعه حضوری شما و یا انتقال و جابه جایی دستگاه معیوب وجود ندارد.
ارائه خدمات شبانه روزی در دیجی سرویس
ما با خدمات ویژه خود به صورت 24 ساعته و بدون تعطیلی همراهتان خواهیم بود تا به محض بروز مشکلات در اجاق گاز دوو شما علاوه بر برطرف نمودن مشکلات فعلی آن، از بروز مشکلات احتمالی بعدی نیز جلوگیری نماییم.
نحوه ارائه خدمات در دیجی سرویس
پس از تکمیل فرم درخواست تعمیر و شرح مشکلات مربوطه، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند و پس از تشخیص ایراد دستگاه به متخصص مربوطه ارجاع میدهند تا برای بازدید و تعمیر اجاق گاز دوو به محل شما مراجعه نمایند.
پس از بررسی های لازم طی گزارشی کامل شما را از تعداد قطعات معیوب، علت خرابی، حدود هزینه و حدود زمان تعمیر مطلع خواهند کرد که با توجه به صلاحدید شما قطعات مربوطه تعمیر یا تعویض خواهند شد. درصورت تعویض قطعه فقط از قطعات اصلی استفاده میگردد .
دستگاه های تعمیر شده و قطعات تعویض شده به مدت 6 ماه شامل گارانتی می باشد.
روش های درخواست تعمیر: